söndag 15 februari 2015

Torsdag 12.2

I torsdags var det en fullspäckad dag. Började dagen med tvätta håret åt Nina och gjorde sedan en uppsättning åt henne. Kamningen blev en sådan man egentligen kan göra hur lätt som helst själv hemma. Började med att locka topparna. Gjorde sen två halvinbakade flätor på båda sidorna av huvudet. Tuperade sedan roten på kronområdet. Fäste därefter flätorna i varandra på baksidan av huvudet. Gjorde sedan en hästsvans av resten av håret. Delade till sist in hästsvansen i tre delar och tvinnade en del i gången, tog en tunn slinga och drog upp allt hår runt den vilket gjorde en fluffig effekt. Fäste sedan med spännen.

När jag var färdig med uppsättningen hade jag följande kund, nämligen min kusin Erik som skulle ha en klippning. Började med att klippa med maskin på sidorna + i nacken. Tvättade sedan hans hår och fortsatte med att klippa håret på kronområdet. Tog ca 4 cm. Klippte sedan ihop sidorna med det längre håret både med urtunningssaxen och vanliga saxen. Stylade med wax.

Hade ca en halvtimmes paus innan jag hade nästa herrklippning som var en internetbokning. Klippte hans hår med hjälp av saxöverkam på sidorna och i nacken. Pointade sedan bort nästan 5cm av håret på kronområdet. Gjorde pannluggen lite kortare också. Avslutade klippningen med styling av gele.

Uppsättningen åt Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar